Kunstriet

Kunstriet shingels informatie

De kunstriet shingels kunnen voor vele doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij aan strandhuisjes, parasols, jacuzi overkappingen, tropische bars, tuinhuizen, beursstands,  bars en restaurants.

Het voordeel van kunstriet:

  • Kunstriet rot niet  
  • Voert water af
  • Onaantrekkelijk voor ongedierte
  • Oogt als echt
  • Kleurvast       
  • Makkelijk aan te brengen
  • Schimmelt niet    
  • Snel te verwerken
  • Zicht dicht    
  • Lange levensduur

Voorbeelden: Kijk op onze homepage in het foto-album naar ondermeer diverse daken en overkappingen gemaakt met ons kunstriet.

https://kunstpalm.nl/kunstriet-fotos/

Onze kunstrieten shingels  zijn eenvoudig te bevestigen op daken, dakbeschot, frames of wanden. Bijvoorbeeld door ze vast te zetten met een tacker, spijkers, haken of ijzerdraad. Wij raden een overlap aan van gemiddeld zo’n 30 cm in de hoogte.  In de breedte kunnen de kunstriet shingels tegen elkaar aangelegd worden. Reken op gemiddeld zo’n 3 shingles per 0.8m2 / 30 shingels op 8m2

Wij voorzien in twee soorten flexibele shingels.

CORFU: deze 80cm brede en 60cm diepe kunst riet shingel heeft zo’n 500 tot 600 flexibele spaghetti achtige strengen met een dikte tussen de 4 en 6mm. Deze zitten stevig vast in een 3cm dikke plastic rand. Deze rand is te op maat te buigen en ook af te korten.

De strengen vallen zeer natuurlijk over elkaar heen. De Corfu shingels zijn vooral geschikt om op gesloten (dakbeschot achtige) ondergrond te bevestigen. Natuurlijk kunt u de shìngels aan de onderrand laten overhangen voor het tropisch effect.

KRETA: deze  eveneens 80cm brede en 60cm diepe shingle heeft zo’n 300 licht stugge 5 tot 12 mm dikke strengen. Deze zitten stevig vast in een 3 cm dikke plastic rand. Ook deze rand is op maat te buigen en af te korten. De donkere strengen hebben een ruw oppervlak voor een nog natuurlijker effect. Omdat de strengen stugger zijn is deze soort niet alleen geschikt voor gesloten dakbeschot maar ook voor open structuren zoals panlatten, balken, bamboepalen, stalen frames, gaas en hekwerk.

Daarnaast bieden wij ook ronde top elementen, nokstukken en smalle shingels aan van beide soorten kunstriet. De top elemeneten bestaan uit dezelfde soort strengen van nepriet maar dan in een ronde vorm in kunsthars gegoten en zijn vooral geschikt voor de afwerking van grotere ronde bouwwerken zoals tiki hutten,  tropische bars en grote parasols. Aan de onderkant zijn deze voorzien van ijzerdraad waarmee ze bevestigd kunnen worden.

De nok stukken zijn geschikt om schuine randen meer af te dekken en de smalle shingels zijn gemaakt om de bovenste niet overlappende rand van een dak af te werken. Kijk voor meer toelichting bij de product informatie.

Onze namaak rieten dakbedekking is van zeer mooie en natuurlijk ogende kwaliteit.  De kleur van het namaak riet is beige-bruin en oogt zeer natuurlijk. O0k voelen de kunstriet strengen heel natuurlijk en iets ruw aan.

Kortom een kunst rieten dak dat niet van echt te onderscheiden is en heel lang mee gaat! Eenmaal  op een dak bevestigd is het een prachtig mooi en tropisch gezicht. Een nep rieten dak onderscheidt zich enorm van gewone rieten daken, dakshingels of dakpannen door de eenvoudige manier van bevestigen, de duurzaamheid en het natuurlijke tropische aanzicht.

Toont alle 8 resultaten