ClickCease

Veelgestelde vragen

Offertes:

Kan ik een offerte ontvangen?

Voor zowel bedrijven als consumenten kan het handig zijn eerst een overzicht van te verwachten kosten te ontvangen. Wij stellen hiervoor kosteloos en zonder verplichtingen één of meerdere offertes op. Deze ontvangt u van ons per mail.  Natuurlijk denken wij graag met u mee waar het gaat om projecten, hoeveelheden en de wijze van gebruik van onze producten.

 

Verpakking:

Hoe worden de producten bezorgd?

Al onze producten worden goed verpakt bij u bezorgt door één van onze vaste leveranciers.

Kunstplanten en decoratie materialen worden per één of met meerdere stuks samen verpakt in kartonnen dozen en voorzien van kussen folie en indien nodig extra karton of schuimblokken.

Bamboe meubelen worden bezorgd in een kartonnen doos of witte plastic verpakking welke in de meeste gevallen is omwikkeld met kussen folie.

Bij grotere bestellingen bezorgen wij deze op een wegwerp pallet.

 

 

Prijzen en kortingen:

Moet ik BTW betalen?

Alle klanten van Kunstpalm.nl moeten 21% btw afrekenen. Dit is een wettelijk vastgestelde belasting.

Kunstpalm.nl laat bij alle producten de prijs met en zonder btw zien.

Voor bedrijven binnen de EU is het in voorkomende gevallen mogelijk BTW te verleggen. Neemt u hiervoor a.u.b. contact met ons op via mail of telefonisch.

 

Wanneer krijg ik korting?

In de webshop van De Kunstpalm worden kortingen automatisch doorberekend.

Alle standaard kortingen staan vermeld naast het betreffende product.

Daarnaast kunt u op onze homepage of via de nieuwsbrief geregeld speciale acties aantreffen.

! Kortingen worden niet berekend over de verzendkosten.

 

Garantie:

Heb ik recht op garantie?

Ja, zoals iedere consument heeft u recht op garantie. Alle garantievoorwaarden treft u eenduidig en overzichtelijk aan in onze algemene voorwaarden. Daarnaast garanderen wij een correcte afhandeling van klachten, gewaarborgd als lid van Stichting Webshop Keurmerk.

 

Opening en bezoek:

Is het mogelijk de producten te komen bekijken?

Jazeker! Wel werken wij bij voorkeur met het maken van een afspraak. U kunt hiervoor bellen met **31 (0) 6 2261 2853 of even een mail sturen naar info@kunstpalm.nl

 

Kunnen wij producten direct meenemen?

Ook dat is mogelijk. Zorgt u a.u.b. wel voor voldoende ruimte om de goederen mee te vervoeren.

 

Kunstplanten:

Zijn de kunstplanten geschikt om buiten te gebruiken?

Ja, en nee, onze kunstplanten zijn niet gemaakt om het gehele jaar buiten gebruikt te worden. Na verloop van tijd kan er verkleuring door de zon optreden en kan een plant kapot waaien of last krijgen van het vocht. Toch gebruiken veel klanten de kunstplanten buiten om er in ieder geval enkele jaren van te kunnen genieten.

De levensduur wordt behoorlijk verlengd wanneer planten niet in de volle zon of in de herfst en winter buiten staan. Het dient aanbeveling dat ze onder een afdak of op een beschutte plaats staan.

 

Welke kunstplanten zijn wel geschikt voor buitengebruik?

Kunstpalm.nl levert ook kunstplanten en decoratie voor buitengebruik. Bij het merendeel van onze producten staat naast de beschrijving van het product ook een knop met ”extra informatie”. Hier staat ook de verwachte levensduur bij buitengebruik vermeld. Wanneer dit er niet bij staat is het product niet geschikt om buiten te gebruiken.

 

Hoe voorkom ik schade aan mijn kunstplanten?

De meeste kunstplanten zijn steviger dan gewone planten en kunnen wel tegen een stootje. Om schade te voorkomen zorgt u er het beste voor dat de planten zo min mogelijk met mens en dier in aanraking komen. Daarnaast geniet het de voorkeur de planten zo min mogelijk in de volle zon te zetten

 

Hoe krijg ik mijn kunstplanten in model?

Onderaan deze pagina treft u een “modelleer instructie” aan. Hierin wordt in korte stappen beschreven hoe u de verschillende kunstplanten het best in de gewenste vorm krijgt.

 

Hoe maak ik mijn kunstplanten schoon?

U kunt kunstplanten het best regelmatig met een plumeau afstoffen.                                                                                                                              Ook kunt u de bladeren desgewenst met water en zeep afnemen.

 

Bamboe:

Kunnen de bamboe meubelen buiten gebruikt worden?

Ja, de bamboe meubelen kunnen goed buiten gebruikt worden. Ze zijn stevig en kunnen goed tegen een of meerdere keren nat worden. Echter, wanneer je de meubelen permanent buiten gaat gebruiken zullen ze binnen een jaar donkerder en grijs verkleuren. Dit is niet erg maar onomkeerbaar. Wilt u dus de meubelen in eenzelfde staat houden dan raden wij aan ze met slecht weer binnen te zetten.

 

Hoe behandel ik mijn bamboe meubelen?

De bamboe meubelen zijn standaard behandeld met een transparante lak. Wanneer u ze nogmaals wilt behandelen of onderhouden kunt u diverse soorten transparante/ blanke lak of beits gebruiken.

Wanneer u de meubelen intensief gaat gebruiken, bijvoorbeeld voor verhuur dan is het raadzaam de meubelen voor gebruik van een extra laklaag te voorzien zodat gebruikssporen eenvoudig te verwijderen zijn.

 

Zijn de bamboe meubelen eenvoudig op te bergen?

Ja, het merendeel van de bamboe meubelen is zo ontworpen dat ze ingeklapt kunnen worden of bestaan uit losse onderdelen. Hierdoor zijn ze eenvoudig te vervoeren en makkelijk op te bergen.

 

Kunstriet en Kunsthagen:

Kunnen kunstriet en kunsthagen buiten gebruikt worden?

Ja, alle door Kunstpalm.nl aangeboden kunstriet shingels en kunsthagen zijn geschikt voor langdurig buitengebruik.  Ze zijn zeer stevig en daarmee opgewassen tegen extreme weersomstandigheden jaar in jaar uit. Daarnaast verkleuren niet tot nauwelijks in de zon door het toepassen van u.v.-filter materialen in deze producten.

 

Modelleer instructie Kunstplanten:

Om de kunstplant in het juiste model te krijgen ga je als volgt te werk.

  1. Kunstplanten uit meerdere delen.

1a. Wanneer de kunstplant meerdere delen bevat kun je het makkelijkst eerst de kruin(en) in de plant plaatsen. Hierbij is het gebruikelijk de grootste kruin met de meeste bladeren boven in te doen.

1b. Wanneer de kruin in de stam zit kun je van onderuit beginnen met uitvouwen. De meeste takken en bladeren zijn voorzien van een interne metalen draad waardoor ze makkelijk in model blijven zitten.  Let hierbij op dat je deze draad in een wat ronde vorm buigt. Dat oogt het meest natuurlijk.

1c. Eenmaal de takken in model gebogen, is het vaak de moeite waard ook de zijtakken wat verder uit elkaar te buigen. Dit zorgt voor een beter spreiding en voller aanzicht van de plant.

1d. Wanneer de kruinen wat los in de stam zitten, kun je deze eenvoudig vastzetten door bijvoorbeeld een stuk karton of plastic om het ´in te steken gedeelte´ heen winden en vervolgens weer op zijn plaats steken.  Je kunt de delen ook vast zetten met andere middelen zoals bruislijm, kit of pur.

1e. Tijdens het uitvouwen is het raadzaam af en toe van een afstandje naar de plant te kijken om te zien waar nog aanpassingen mogelijk zijn.

 

  1. Kunstplanten uit één geheel.

2a. Kunstplanten die uit een geheel bestaan zijn het makkelijkst te modelleren door ze van onderaf uit te vouwen.

2b . De meeste takken en bladeren zijn voorzien van een interne metalen draad waardoor ze makkelijk in model blijven zitten.  Let hierbij op dat je deze draad in een wat ronde vorm buigt. Dat oogt het meest natuurlijk.

2c. Eenmaal de takken in model gebogen, is het vaak de moeite waard ook de zijtakken wat verder uit elkaar te buigen. Dit zorgt voor een beter spreiding en voller aanzicht van de plant.

2d. Tijdens het uitvouwen is het raadzaam af en toe van een afstandje naar de plant te kijken om te zien waar nog aanpassingen mogelijk zijn.

 

*  Een aantal kunstplanten heeft zeer stugge bladeren. Onder meer de yucca-achtige planten. Deze bladeren zijn vaak gemaakt van stevig kunststof of plastic. Hierbij kan het nodig zijn de bladeren vaker en met meer `gepaste` druk uit te vouwen en in het gewenste model te buigen.  Het is handig dit te herhalen tot het gewenste resultaat is bereikt.